In de kijker: Jesper Neuteboom (FC Boshuizen)

© Foto Hielco Kuipers

Joris Zandbergen

Leidse voetballers zijn er in alle soorten en maten. Hun verhalen komen lang niet altijd aan bod in de wedstrijdverslagen. In deze rubriek laat Joris Zandbergen ze aan het woord.

Naam: Jesper Neuteboom.

Geboren: 15 januari 1984 te: Leiderdorp. Woonplaats: Leiden.

Beroep: gymleraar en teamleider bij het Visser ’t Hooft.

Positie: verdediger.

Club: FC Boshuizen.

Vorige clubs: vanaf mijn zevende UVS, FC Rijnvogels, Noordwijk, FC Rijnvogels, UVS.

Volgende club: volgend seizoen wordt waarschijnlijk mijn laatste als speler. Ik twijfel tussen FC Boshuizen en UVS. Nu neig ik nog naar Boshuizen. Graag zou ik een soort assistent-trainer/speler worden. Ik heb Oefenmeester 3 en 2. Ik ga ook 1 halen want ik heb ambities om ergens een keer hoofdtrainer te worden.

Coach: Arie Lagendijk bij Rijnvogels, Paul van der Zwaan bij UVS. Jasper de Muijnck, die ik nu heb bij FC Boshuizen, is ook goed maar die heb ik pas een half jaar.

Eten: Hollandse stamppot.

Drinken: ik drink geen alcohol, dus meestal fris. 7-Up het liefst.

Sterke punt: koppen, een-tegen-eenduels, inzicht.

Verbeterpunt: crosspass, lange bal, en links kan altijd beter.

Bewondering voor: mensen die topsport en studie combineren, en alleenstaande ouders die zich wegcijferen voor hun kinderen.

Succes: twee keer promotie op rij met UVS, van de derde naar de eerste klasse.

Teleurstelling: verloren beslissingswedstrijden in de nacompetitie met FC Rijnvogels en FC Boshuizen. Vooral met Rijnvogels om promotie naar de hoofdklasse, toen nog het hoogste amateurniveau. Alles was al geregeld.

FC Boshuizen: een gemêleerd gezelschap. Van studenten tot stratenmakers, allerlei culturen en achtergronden. Goede individualisten, en als we een goede dag hebben, kunnen we goed samenspelen. Boshuizen is een Leids volksclubje met een groepje mensen die alles ervoor doen.

Zondag: uit tegen Den Hoorn. Net als wij in de grote middenmoot. Wij zijn onze grootste tegenstander; als het tegenzit haken te veel jongens af. Dat moeten we voor zijn. We kunnen van Den Hoorn winnen maar ook met vier goals verschil verliezen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.