Comité Alkeburcht stelt kritische vragen over verkoop voormalig dorpshuis Roelofarendsveen

Protest in mei.

Protest in mei.© Archieffoto Hielco Kuipers

Annelies Karman
Roelofarendsveen

Het actiecomité dat tevergeefs tegen sluiting van de Alkeburcht in Roelofarendsveen streed, komt weer in de lucht. De leden stellen kritische vragen aan de gemeente Kaag en Braassem over de verkoop van het voormalige dorpshuis.

Kaag en Braassem maakte vorige maand bekend dat er tussen 1 augustus en 1 oktober geboden kan worden op het pand. Het gebouw kan een maatschappelijke functie houden, maar er mogen van het bestemmingsplan ook huizen komen.

Het comité heeft een brief geschreven naar raadsleden en het college van burgemeester en wethouders. Daarin vragen de leden bijvoorbeeld of een partij die de dorpshuisfunctie op dezelfde plek nieuw leven in wil blazen, voorrang krijgt op andere bieders. Ook wil het comité weten hoe het proces gaat verlopen en hoe daarover wordt gecommuniceerd.

In het schrijven uit het comité opnieuw kritiek. ,,Het proces rondom het sluiten van de Alkeburcht is niet zorgvuldig verlopen en heeft voor zeer veel commotie gezorgd. Wij verwachten niets anders van de gemeente dat het proces van de verkoop van de Alkeburcht transparant en open verloopt.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.