Roomburg wil meer en doet gooi naar titel

Hielke Biemond
Leiden

De hockeyers van Roomburg hopen weer een stap vooruit te zetten. De Leidse eersteklasser heeft de hele zomer doorgetraind om dit seizoen een gooi te kunnen doen naar de titel. Zondag kan de ploeg van Jeroen Mahadew tegen Berkel en Roderijs voor het eerst zien of de goede weg is ingeslagen.

Vorig seizoen leverde Roomburg een boven verwachting goede prestatie door als derde te eindigen en lang mee te doen om de bovenste plaatsen. In een jaar dat was bedoeld als ‘bouwjaar’, om een stabiele basis te leggen, verraste Roomburg met aanvallend en attractief hockey vaak vriend en vijand. ,,Vorig seizoen was heel goed’’, zegt Mahadew. ,,Soms hadden we wel het geluk dat dingen precies de goede kant op vielen. Maar laat ik duidelijk zijn: wij gaan niet voor een derde plaats spelen. Je wilt elk jaar een stap omhoog en dit jaar dus ook.’’

De aanloop naar het seizoen waarin die topprestatie geleverd moet worden, leek in eerste instantie vlekkeloos te verlopen. De Leidse ploeg versterkte zich met Bart Velders (LOHC jeugd), David Schade (HGC jeugd) en Bart Zoutendijk (Alecto). Door met de nieuwe groep in de zomermaanden door te blijven trainen, was Roomburg eigenlijk al snel klaar voor de start. De afgelopen week gooide echter veel roet in het eten van trainer Mahadew. Sterkhouders Flip Kaptein en Bob van Brussel raakten geblesseerd en zullen daarom eerste wedstrijden niet inzetbaar zijn. Mahadew: ,,Dat is een enorme domper. Die jongens mis je echt. Het is nu wel even afwachten hoe we de eerste weken doorkomen. Aan de andere kant is een seizoen lang en als we dan mentaal sterk zijn, gaan we een heel eind komen.’’

Intact

Nieuwkomer in de competitie van de oranjehemden is Forescate. De Voorschotense mannen promoveerden na een lang seizoen via de nacompetitie. De selectie van Willem Kauffmann bleef helemaal intact en werd nog versterkt met Luc Schellekens (HGC 2). ,,Het is echt een voordeel dat wij al een jaar met elkaar werken. Dat zie je ook aan resultaten in de voorbereiding. We hebben twee sterke toernooien gewonnen waarvan één in Frankrijk. Bij de eerste acht van de eerste klasse eindigen lijkt mij daarom goed mogelijk’’, zei oefenmeester Kauffmann.

De vrouwen van LOHC hikken al een tijdje tegen promotie naar de overgangsklasse aan. Na een teleurstellend jaar in de middenmoot moet het nu echt gaan gebeuren in Oegstgeest. Raoul Grevenstuk bleef aan als trainer en mocht bovendien een aantal flinke aanwinsten verwelkomen. Zo sloten Esther Imthorn (Rood-Wit), Laura Konijn (HGC), Sofie Feenstra (HDM) en Simone de Jong (Kampong) aan. ,,Het zijn allemaal vrouwen die een jaar in LOHC gaan investeren omdat zij uiteindelijk hogerop willen. De groep is daarom heel gemotiveerd en gepassioneerd. Precies wat we nodig hadden’’, stelt Grevenstuk.

De vrouwen van Alecto zijn dit seizoen een van de tegenstanders van LOHC. De Leiderdorpsen degradeerden vorig jaar, maar lijken zich nog niet te richten op een directe terugkeer. Met jeugdtalenten Demi van As en Monique Motsaars (Rotterdam 2) nieuw in de gelederen, gaat trainster Karen Maree rustig bouwen aan sportief herstel.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.