Beelden van motordief, ’maar politie doet niks’

De gestolen motor van Kerkvliet.© Foto Sjef Kerkvliet

Annet van Aarsen
Leiden

Enorm frustrerend vindt Sjef Kerkvliet het: de Rotterdamse politie heeft camerabeelden van de motordief, die in de nacht van 8 op 9 juli de KTM van de Leidenaar heeft gestolen. Er is zelfs een duidelijk beeld van het gezicht van de man. Maar omdat geen politieman of -vrouw de dader herkent, wordt er niks meer mee gedaan.

De motor van Kerkvliet stond altijd keurig onder zeil en voorzien van twee sloten voor zijn huis aan de Sumatrastraat. Tot 9 juli.

Dat was sowieso een ongeluksdag voor de Leidenaar, die zojuist zijn droomwagen had aangeschaft, een 41 jaar oude Dodge W200.

De klassieker vond hij die ochtend terug met een kapot gegooide ruit. In de hele Sumatrastraat waren er zo een stuk of vijftien auto’s onder handen genomen.

,,Echt balen’’, zegt Kerkvliet. ,,Toen de politie weg was, stond ik nog even met mijn buurvrouw te praten. ’Vroeger gebeurden er ook nog wel eens rare dingen’, zei ze. ’Scooters die voor het huis werden weg genomen.’ Ik stond naar haar te kijken en ineens viel het kwartje. Ze stond precies op de plek waar mijn motor had gestaan. Ik heb meteen de politie weer gebeld: kom maar weer terug.’’

Beetje hoop

Hij kreeg weer een beetje hoop toen hij enige tijd later bericht kreeg dat de KTM - type 640 supermoto met kenteken 47-MF-LX - was gescand door een automatisch voertuigcontrolesysteem van de politie.

Het systeem gaf een waarschuwing waarna de politie de route van de motor via bewakingscamera’s probeerde te volgen. Op een gegeven moment stond de bestuurder stil naast een andere motorrijder en kletsten de twee wat. Dat is het moment dat het gezicht van de man duidelijk in beeld komt.

Jammer

,,Ik schiet er niks mee op’’, zegt Kerkvliet. ,,Zowel Politie Rotterdam als Politie Nederland komt er niet verder mee. Ze doen er niks meer aan en dat is ontzettend jammer. Te klein voor Opsporing Verzocht, zeggen ze. Als ik vraag om de beelden of als ik vraag waar de motor voor het laatst gezien is, zeggen ze dat ze geen informatie kunnen geven. Privacy van de meneer op de motor. Het moet niet gekker worden.’’

Hij doet op Facebook een oproep om naar zijn KTM uit te kijken, hij hoopt dat hij via social media wél verder komt. ,,De kans dat ik de motor terug vind, is denk ik heel klein. Maar ik wil het toch proberen. Want dit is heel frustrerend, zeker nu de vakantie is begonnen. Dan wil je toch lekker toeren.’’

Wie meer weet over de verdwenen KTM, kan een bericht sturen naar stadsredactie@leidschdagblad.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.