Opknapbeurt serviceflats Alphen

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Servicecentrum Driehoorne in Alphen aan den Rijn krijgt een ’verjongingskuur’. Eind april begint de opknapbeurt van het ouderencomplex in de Planetenbuurt.

Drie woonblokken krijgen een facelift. De betonnen borstweringen aan de buitenkant van de flats, met 365 appartementen voor 55-plussers, maken plaats voor donkerblauwe en transparante beplatingen. De gebouwen krijgen verder nieuwe tussenschermen op de balkons, nieuwe zonwering en nieuwe beplating onder de ramen. Tevens krijgt het complex aan de kant van de Uranusstraat vier nieuwe serviceruimten, op de plek waar tot voor kort fietsenstallingen waren.

Voor de bouwvak is gebouw één aan de beurt, in 2017 en 2018 volgen het tweede en derde gebouw. De bouw van de nieuwe serviceruimten is onlangs al begonnen. De hele operatie kost 6,8 miljoen euro.

,,Met deze revitalisatiewerkzaamheden houden we de verhuurbaarheid van onze servicewoningen op peil’’, zegt Driehoorne-directeur Sita Tjepkema. ,,Er bestaat een grote behoefte aan woningen met allerlei faciliteiten en diensten er omheen.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.