Klinkers en terrassen op Hoofdstraat Zuid

Sjaak Smakmans.smakman@hollandmediacombinatie.nl
Hillegom

Na de Hoftuin en het aangrenzende deel van de Hoofdstraat is begin volgend jaar het zuidelijke deel van de Hillegomse Hoofdstraat aan de beurt. De straat wordt heringericht vanaf de Haven tot aan de rotonde met de Van den Endelaan.

Hillegom is hard bezig het centrum een flinke facelift te geven om het verblijf voor inwoners en bezoekers aantrekkelijker te maken en daarmee het probleem van de leegstand van winkels een beetje in de hand te houden. De gemeente heeft er ongeveer vijf miljoen euro voor uitgetrokken.

Het zuidelijke deel van de Hoofdstraat is het tweede stuk dat wordt aangepakt. Voor ruim 6,5 ton wordt het huidige asfalt verwijderd en vervolgens heringericht zoals het al aangepakte deel bij de Hoftuin. Dat betekent dat de rijbaan wat smaller wordt gemaakt en de trottoirs breder.

Het aantal parkeerplaatsen blijft net als nu 24 en er wordt ruimte gemaakt voor twee terrassen. Een daarvan komt bij Murphy’s Law, het andere op de hoek met de Haven bij de inmiddels gesloten Poolse supermarkt. De buurman heeft daar plannen voor een horecagelegenheid. Het werk moet rond april klaar zijn.

Na de zuidelijke Hoofdstraat moet de noordelijke Hoofdstraat volgen. Daarna komen de Molenstraat, de entrees bij de Jozefkerk en de Martinuskerk, het Henri Dunantplein en geleidelijk aan ook de rest van het centrum aan de beurt. Het is nog altijd de bedoeling dat de Aldi naar het Dunantplein verhuist.

Wat er precies gaat gebeuren met en bij de Jozefkerk is nog altijd onduidelijk. De kerk zelf staat al meer dan tien jaar leeg en van de verschillende bouwplannen heeft nog geen een de eindstreep gehaald. Wel heeft de gemeente inmiddels het achterliggende gebouw De Drempel aangekocht en gaan de Jozefschool en de Savio verhuizen. Daarmee komt er in gebied veel ruimte vrij.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.