Zegereeks vrouwen Alecto is ten einde

Tom Mentink
Hockey

De vrouwen van Alecto zijn er niet in geslaagd om ook hun zevende wedstrijd op rij te winnen. De nieuwkomer in de eerste klasse ging met 2-1 onderuit bij middenmoter DSHC.

De eerste zes duels werden allemaal eenvoudig in drie punten omgezet, maar nu hadden de Leiderdorpsen de nodige moeite met de studentes uit Delft. Na de 1-0 in de eerste helft trok Meike van Haeringen binnen één minuut de stand weer gelijk. Voor de jonge, behendige aanvalster was het alweer haar achtste doelpunt van dit seizoen.

Na de pauze bleven de bezoekers gevaarlijk, waarbij het team van trainer Jaïr Levie een aantal grote kansen miste. Pas laat in de tweede helft maakte de thuisploeg de winnende treffer, via een Delftse voet volgens Levie. ,,Dat is heel zuur. We waren niet efficiënt genoeg. Er werd ook veel balverlies geleden op het middenveld.’’

De coach ligt niet wakker van de nederlaag. ,,Ik wist dat we een keer konden verliezen. Dat we tot deze wedstrijd ongeslagen zouden zijn, had ik dan weer niet verwacht.’’

Alphen ging op bezoek bij Zoetermeer met 3-1 onderuit. Maaike Hooghiemstra, een van de ervaren speelsters in de ploeg van trainer Marc Boelens, opende nog wel de score in de eerste helft.

,,Ik miste bij ons dat stukje beleving. Die tien procent die je moet geven om een stapje extra te lopen ontbrak’’, aldus Hooghiemstra, die met Alphen na zeven duels op de negende plek staat. ,,We staan te laag in de stand, maar we krijgen de komende weken de tegenstanders uit het rechter rijtje. Dan moet het gebeuren.’’

Na de 2-0 nederlaag van vorige week in de derby tegen Alecto gingen de mannen van Roomburg op eigen veld onderuit tegen Pollux: 0-1. De enige treffer van het duel viel pas tien minuten voor tijd.

Volgens aanvaller Dylan de Boer was het ’de wedstrijd van de gemiste kansen’. Dominique van Nieuwenhuize, Jarmo van der Velden en De Boer waren meerdere keren ongelukkig in de afronding. ,,We speelden best aardig, maar we hadden het af moeten maken. Je ziet alleen dat het nieuwe veld nog steeds wel wennen is voor ons’’, zei De Boer.

Roomburg, dat vorig seizoen nog de play-offs haalde, staat nu slechts achtste in de eerste klasse. ,,Dat moet beter. We spelen de komende weken tegen op papier mindere ploegen. Dan moeten we de punten pakken.’’

Alecto boekte een 1-4 zege bij DSHC en is daardoor nog altijd ongeslagen met vier overwinningen en drie gelijke spelen. In de eerste helft namen de bezoekers een 0-2 voorsprong via doelpunten van Koen Dickhoff en Enno Massaro. Nog voor rust kwamen de Delftenaren uit een van de spaarzame aanvallen terug in de wedstrijd.

,,We hebben ondanks de tegengoal nauwelijks wat weggegeven, net zoals vorige week tegen Roomburg’’, stelt trainer Sander Rottier. ,,Het staat achterin als een huis. Dat is ook onze kracht. We proberen via de counter gevaarlijk te worden’’ Tjerk Webbers uit een strafcorner en opnieuw Massaro waren trefzeker na de pauze, waardoor pas voor de tweede keer dit seizoen met meer dan één doelpunt verschil werd gewonnen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.