Weverling bindt strijd aan met clubgenoten

Leiden

Flores Weverling is vrijdagavond de te kloppen atleet tijdens de 42ste Leidsch Dagblad Singelloop.

Om zijn overwinning van twee jaar geleden te evenaren moet de kopman van Leiden Atletiek zijn clubgenoten Seppe van ’t Westende en Jasper Boot na 7 kilometer achter zich zien te houden. Bij de vrouwen maken Liselotte van den Berg (startnummer 30) en Danila Nieuwenhuijs (nummer 10) kans op de hoogste eer.

Meer dan een bos bloemen valt er tijdens het ‘wereldkampioenschap van Leiden’ niet te verdienen voor de snelste man en vrouw, bovenop de medaille die voor iedere deelnemer is weggelegd die de finish haalt. Geen hardloper die daarom maalt. De laagdrempeligheid van het hardloopevenement (niet eens een officiële wedstrijd), gecombineerd met de entourage van een Leids volksfeest heeft ook voor gelauwerde sporters meer waarde dan een envelop met inhoud. De enige cheques die vrijdagavond worden uitgereikt, zijn bestemd voor acht goede doelen.

Onder de 150 wedstrijdlopers die om 19.30 uur op de voorste rij vanaf de Langegracht starten, bevinden zich ook snelle atleten van buiten Leiden. Arjan van der Hoorn (nummer 4) is zo iemand. Hij is lid van NSL uit Noordwijkerhout en zoon van oud-winnaar Martien van der Hoorn. Paul Boelens (nummer 37, Oegstgeest), Anne van der Put (nummer 42, Noordwijk) en loopgroepen uit Den Haag/Voorschoten (van trainer Ed Zijl) en uit Katwijk (trainer Ed Biersteker) kunnen er misschien voor zorgen dat de Singelloop geen geheel Leids onderonsje wordt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.