Weer aanhoudingen in Noordwijk

Weer aanhoudingen in Noordwijk
Burgemeester Jan Rijpstra staat de pers te woord over de noodverordening die in ingesteld voor het gebied rondom het Rederijkersplein.
© Foto ANP
Noordwijk

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag zes personen opgepakt in de Noordwijkse wijk Boerenburg. Het gaat waarschijnlijk niet om de brandstichters en raddraaiers naar wie de politie al dagen op zoek is.

„We weten nog steeds niet wie de stichters zijn”, zegt een woordvoerder van de politie. „Maar we krijgen steeds meer zicht op de situatie.”

In Boerenburg geldt sinds donderdag een noodverordening. Burgemeester Jan Rijpsta heeft die ingesteld na meerdere branden in de wijk. De politie heeft hierdoor vergaande bevoegdheden gekregen.

Jerrycan benzine

Alle zes de verdachten hielden zich niet aan de verordening. Zo zijn er vier opgepakt omdat ze geen verklaring konden geven voor hun aanwezigheid in de wijk en twee anderen werden aangehouden nadat bleek dat ze in hun auto een jerrycan benzine vervoerden.

Lees ook: Bestelbussen branden uit in Noordwijk

In het licht van de brandstichting een opmerkelijke gegeven. „Maar daar hadden ze een plausibele verklaring voor”, aldus de zegsvrouw van de politie. De verdachten zijn daarom maandag weer op vrije voeten gesteld.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie mensen aangehouden die zich om onduidelijke redenen ophielden in Boerenburg.

De verordening geldt tussen 22.00 uur en 06.00 uur en is van kracht tot en met zondag 17 juni.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek