Tweede leven voor Veense Veiling

Tweede leven voor Veense Veiling. Archieffoto: PR.

Tweede leven voor Veense Veiling. Archieffoto: PR.

Redacteur Rijn en Veen
Roelofarendsveen

De bouwvergunning is binnen, net als de eerste grote smak geld. Het veilinggebouw 'Eendracht Maakt Macht' aan het Zuideinde in Roelofarendsveen, naast de historische sluis, wordt geleidelijk nieuw leven ingeblazen.

De stichting Veense Veiling wil van de plek waar de economische wortels van Roelofarendsveen liggen, opnieuw het kloppend hart van het dorp maken. Met plaats voor horeca, tentoonstellingen en evenementen.

,,We zijn al in gesprek met partijen die zich in het veilinggebouw willen vestigen'', zegt Piet Dobbe, één van de initiatiefnemers. ,,Wie dat zijn, houden we nog even geheim.'' Ook zijn contacten gelegd met allerlei Veense verenigingen. ,,Om draagvlak te creëren, maar ook om vrijwilligers te werven.''

Zo kwam Lex van der Zwet van Stichting Oud Alkemade met het idee om naast de veiling een historische tuin vestigen, waar oude tuinbouwgewassen en streekproducten centraal staan. ,,De veiling in Aalsmeer heeft ook een dergelijke tuin'', zegt Dobbe. ,,Het past er goed bij. We denken aan rolkassen.''

Voor de herbouw van de veilingtribune en het voormalige veilingkantoortje, dat ooit is afgebroken omdat de funderingspalen te kort waren, is in totaal ruim twee ton nodig. De eerste subsidie van 12.000 euro is binnen. De stichting verwacht het plan binnen 1,5 jaar te kunnen uitvoeren.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.