Glazen Huis begint met ruim anderhalve ton

Leiden

De landelijke teller van Serious Request staat aan de vooravond van het radio-evenement op ruim 170.000 euro. Het Rode Kruis hoopt op een enorme opbrengst voor de moeders in oorlogsgebieden.

Veel goededoelenacties voor het Glazen Huis zijn nog niet inbegrepen bij het bedrag. De bijdragen van de ruim 1400 actievoerders, die zich hebben aangemeld op de website www.kominactie.nl, zijn wel meegeteld. Het gaat alleen om donaties die al aan het Rode Kruis zijn overgemaakt of waarvoor een machtiging is afgegeven.

De geldteller is te volgen op de genoemde site.

Vorig jaar sleepte het Glazen Huis in Eindhoven 7,4 miljoen euro binnen voor kinderen met AIDS.

Miniconcert

De 3FM-dj’s Coen Swijnenberg, Timur Perlin en Gerard Ekdom mogen na morgenavond zes dagen niet eten. Van ongeveer 20.30 tot 20.45 uur geeft de Britse band Snow Patrol een miniconcert op de Beestenmarkt. Daarna sluit zanger Gary Lightbody de dj’s op in het Glazen Huis, waar ze pas op kerstavond weer uit mogen. De dj’s overleven op louter sapjes.

De politie verwacht zowel tijdens de opening als de sluiting van het Glazen Huis zo’n 9000 toeschouwers. Dat een week geleden bekend werd dat Snow Patrol optreedt, is geen reden om die verwachtingen bij te stellen. ,,Wij wisten al langer dan de rest van de stad dat Snow Patrol kwam’’, aldus een politiewoordvoerder.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.