Net vader geworden, toch terug de cel in

Redacteur Rijn en Veen
Alphen aan den Rijn/Roelofarendsveen

Ze waren al vrijgeproken van zes van de acht inbraken die op 7 januari vorig jaar in Alphen en omgeving werden gepleegd. Maar het is Hagenaars Ali C. (21) en Charif B. (23) in hoger beroep niet gelukt om ook nog onder de veroordelingen voor de overige twee kraken uit te komen. De pas vader geworden C. moet nu terug naar de cel.

Ook het Haagse gerechtshof acht nu bewezen dat de twee mannen inbraken in de Spoorstraat in Roelofarendsveen, waar uit een woning twee gouden halskettingen, een gouden kinderarmband en een horloge verdwenen.

In de Cantatestraat in Alphen namen de daders uit een huis gouden ringen, een gouden schakelarmband en een Nintendo DS mee.

Voor die twee kraken kreeg Hagenaar Ali C. in september vorig jaar bij de rechtbank een jaar cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk opgelegd, net als een derde Hagenaar (22) die zijn hoger beroep op het laatste moment introk.

De op vrije voeten verkerende C. is inmiddels getrouwd, zou werk hebben en werd nog geen drie maanden geleden vader. Daarom wil hij niet terug naar de gevangenis. Maar het hof staat er op dat hij nog dik een half jaar de cel in gaat.

Twee weken geleden tijdens de behandeling van het beroep had het Openbaar Ministerie verzocht om de rechtbankvonnissen in stand te houden.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.