De veldfinale blijfdt buiten bereik voor TOP

Michel van Gent
Amsterdam

TOP/Quoratio is in de halve finales van het nationaal veldkampioenschap uitgeschakeld. De Sassenheimse ploeg had weinig in te brengen tegen Blauw Wit en verloor met 16-13.

Het was al gauw duidelijk dat TOP het moeilijk zou krijgen om voor de derde keer op rij de veldfinale te halen. Het achttal van Jan Niebeek begon zwak en stond na achttien minuten op een 9-1 achterstand. ,,Wij gaven verdedigend te weinig druk. Dat kunnen wij onszelf verwijten. Maar het beste is er wel af na zo’n lang seizoen”, constateerde Niebeek. Dat gold met name voor de internationals, die nauwelijks in het stuk voorkwamen.

In de tweede helft kwam TOP met international Jet Hendriks als invalster wel terug van 12-6 (rust) tot 15-12. Dat leek met negen minuten te gaan nog perspectief te bieden. Blauw Wit nam een time-out en maakte met 16-12 de wedstrijd uit.

,,Dit is wel een dipje, maar we hebben een goed seizoen gedraaid, waarin we Sanne en Paul (Joustra en Anholts, red.] moesten inpassen”, maakte Niebeek de balans op. ,,Wij hebben de twee belangrijkste titels, de Europa Cup en de zaal, wel gewonnen. Dat was ons droomdoel en niemand had op voorhand gedacht dat we dat zouden halen.”

Voor Blauw Wit betekende de overwinning de sportieve revanche voor de verloren zaalfinale. De Amsterdammers nemen het zaterdag op tegen LDODK, dat in de andere halve finale PKC uitschakelde. Blauw Wit kan bij een zege het honderdjarig bestaan extra glans geven, terwijl LDODK de eerste landskampioen uit Friesland kan worden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.