Inspraakperiode horeca Nieuwe Rijn wordt niet verlengd

Loman Leefmans
Leiden

De inspraak- en bezwaartermijn over het vraagstuk van de extra horecazaken aan de Nieuwe Rijn, wordt niet verlengd. Dat meldt de gemeente desgevraagd. Want: ’er ligt een relatief beknopt en overzichtelijk voorstel ter inzage dat slechts één specifiek onderwerp betreft.’

Het aantal cafés, lunchrooms en restaurants aan de Nieuwe Rijn is de afgelopen jaren fors toegenomen. Daar werd een limiet aan gesteld, maar wethouder Robert Strijk (D66) wil nu toch nog vijf extra horecagelegenheden toelaten. Want dat is beter dan leegstand.

Horecabond KHN en twee buurtverenigingen in de binnenstad hebben zich al tegen het voorstel uitgesproken. En de wijkclubs vinden het bovendien ’ongepast’ dat de periode waarin ook individuele Leidenaars bezwaar kunnen aantekenen, grotendeels samenvalt met de vakantieperiode. Daarom werd gevraagd om de einddatum van de inspraaktermijn te verlengen van 24 augustus naar 6 september.

Dat gaat de gemeente niet doen. ’Zes weken is de normale termijn volgens de Inspraak- en Participatieverordening’, zo staat in een schriftelijke reactie. De gemeente heeft nog wel een tip. ’Insprekers kunnen eventueel met een beknopte inhoudelijke reactie binnen de termijn volstaan. Het is mogelijk deze later nader te onderbouwen’.

Het onderwerp ’meer horeca op de Nieuwe Rijn’ wordt dit najaar behandeld in de gemeenteraad. Dan kunnen betrokkenen zich opnieuw laten horen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.