Raadhuis Teylingen gaat half jaar dicht

Roy Hazenoot
Voorhout

Het bestuurscentrum van Teylingen in Voorhout gaat vanwege een verbouwing vanaf juli een half jaar dicht. Tijdens de sluiting kan niet in het raadhuis worden getrouwd en moeten ambtenaren, wethouders en de burgemeester verhuizen naar andere locaties buiten Voorhout.

,,Omdat de verbouwing zo groot is, zouden de trouwkoppels door het stof naar de trouwzaal moeten. Dat is natuurlijk niet ideaal’’, stelt een gemeentewoordvoerder zich voor. Stelletjes die in Voorhout elkaar de tweede helft van dit jaar het jawoord willen geven, kunnen terecht bij horecagelegenheid Cheers en de kinderboerderij Klaprooshof.

Nieuw klimaatsysteem

De verbouwing van ruim twee miljoen euro is nodig omdat een vleugel van het gebouw geschikt moet worden gemaakt voor de komst van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en Jeugd en Gezin Teams (JGT). Daarnaast komt er een nieuw klimaatsysteem, wordt er energiezuinige verlichting aangebracht en moet ook het dak worden vervangen. De woordvoerder: ,,De verbouwing is nodig omdat het dak voortdurend lekt en het werkklimaat ronduit slecht is. In de zomer is het in het bestuurscentrum te warm en in de winter is het gebouw slecht warm te krijgen.’’

Bijna zeventig werkplekken in het raadhuis zijn een half jaar onbruikbaar. ,,We zoeken nog naar vijftig werkplekken op andere locaties’’, aldus de woordvoerder. Het Teylingse bestuur blijft in Teylingen. De wethouders en burgemeester gaan naar het voormalige gemeentehuis van Sassenheim. Een groot deel van de ambtenaren gaat echter naar een plek buiten de gemeentegrenzen. Namelijk de raadhuizen van de twee dorpen waar Teylingen onlangs een ambtelijke fusie mee is aangegaan: Hillegom en Lisse.

Ingrijpende operatie

Een ingrijpende operatie maar uiteindelijk wel de beste optie, vindt het college van B en W. Dat komt omdat de andere mogelijkheid, waarbij het bestuurscentrum gefaseerd wordt verbouwd maar wel open kan blijven, een stuk prijziger is en langer duurt. De raadsvergaderingen blijven overigens wel plaatsvinden in Voorhout. Het creëren van een volwaardige raadszaal met bijbehorende geluids- en filmapparatuur elders, is volgens het college van B en W te duur. De politie blijft ook in het gebouw. Naar verwachting is voor de jaarwisseling alles af.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.