Mark de Vries houdt FC Lisse op de been

Hielke Biemond
Capelle aan den IJssel

FC Lisse heeft er een punt bij. In en tegen Capelle werd er niet gescoord en met die uitslag was FC Lisse ‘best gelukkig’, aldus Misha Salden.

Capelle kwam dreigender voor het doel , maar bij FC Lisse was het veldspel beter verzorgd. Het was de derde keer sinds de oprichting van de topklasse dat de ploegen elkaar in evenwicht hielden op sportpark ’t Slot. De eerste kans was al vlot voor Lissenaar Koen Fokkema, maar hij vond doelman Nick van der Ploeg op zijn pad. Bob Vermunt werd als eerste gevaarlijk voor de thuisploeg, maar Mark de Vries bleef de baas, zo ook op een schot van Cecilio Lopes.

Na de rust werden de Lissenaren ook gevaarlijker, maar Guido Pauw, Justin Valk en Rik Vermeulen, die zijn 200ste wedstrijd speelde bij de geel-blauwen, waren niet scherp genoeg. De Vries bleef aan de andere kant op zijn hoede bij een schot van Felino Jardim.

De 0-0 houdt FC Lisse vooralsnog op de veilige twaalfde plaats, pal voor de eerste return nog voor de winterstop tegen het kwakkelende IJsselmeervogels.

Salden zag dat zijn ploeg een lastige fase in de competitie overwonnen lijkt te hebben. ,,Dit is gewoon een goed resultaat en we maakten wellicht in de slotfase aanspraak op meer. Tegen Capelle moet je echter altijd tot de laatste snik alert blijven, want ze zijn en blijven levensgevaarlijk bij standaardsituaties. Uiteraard moeten we nog steeds naar beneden kijken, want de verschillen zijn klein. Met een positievere bril op is het echter ook zo dat ploegen als HHC, Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels niet veel punten meer hebben dan FC Lisse. Bij winst gaan we zelfs over de Spakenburgers heen en dat zag er een tijdje terug niet naar uit.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.