Vos nieuwe bestuursvoorzitter Marente

foto pr

Erna Straatsma
Voorhout

Zorgorganisatie Marente heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. Gerrit-Jan Vos volgt per 1 augustus interim-voorzitter Bernard Arnold op.

Vos is sinds 2010 lid van de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep in Noord-Holland. Deze, 3500 medewerkers tellende, zorgorganisatie bestaat uit twee ziekenhuizen: het Medisch Centrum Alkmaar en het Geminiziekenhuis in Den Helder. Beide ziekenhuizen zijn in 2008 gefuseerd. Vos is als bestuurder verantwoordelijk voor de portefeuille financiën, personeel en organisatie.

Marente was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter, die de vorig jaar vertrokken Erna van der Pers moet vervangen. Van der Pers vertrok na een conflict met de raad van toezicht over de te volgen koers van de zorgorganisatie.

Vos gaat samen met de raad van toezicht op zoek naar een tweede lid voor de raad van bestuur. Dat gebeurt de komende maanden. Zodra de nieuwe bestuursvoorzitter aantreedt, verlaat Arnold de organisatie.

Marente is bezig met een reorganisatie, die het gevolg is van nieuw rijksbeleid. Vanwege slinkende budgetten en strengere criteria voor opname moeten zorgorganisaties de komende tijd het roer omgooien.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.