Voorschoten geschrokken van overval op woning Hemabaas

Veel politie op de been na de overval op de woning aan de Van Beethovenlaan in Voorschoten. foto Toon van der Poel

Veel politie op de been na de overval op de woning aan de Van Beethovenlaan in Voorschoten. foto Toon van der Poel

Marieta Kroft
Voorschoten

In Voorschoten is geschokt gereageerd op de weliswaar mislukte gewapende overval op de woning van plaatselijk Hema-eigenaar Evert de Boer aan de Van Beethovenlaan. De drie verdachten, Leidenaars van 16, 18 en 19 jaar, konden kort na de overval in de omgeving worden aangehouden. De 18-jarige werd in de tegenoverliggende woonwijk aan de Paganinidreef door de politie in zijn been geschoten en moest naar het ziekenhuis.

De Boer, eigenaar van zowel de Hema in Voorschoten als in Noordwijk, was op het moment van de overval niet thuis. Zijn vrouw was er wel en werd bedreigd met een vuurwapen. ,,De bewoonster raakte gelukkig niet gewond, maar is wel vreselijk geschrokken’’, zegt politiewoordvoerder Yvette Verboon.

Bij de Hema kwamen gisteren veel reacties binnen van meelevende klanten. ,,Iedereen is geschrokken’’, zegt de assistent-bedrijfsleider. Ook burgemeester Jeroen Staatsen liet weten ’geschrokken te zijn door het afschuwelijke nieuws’.

Een omstander meldde de overval rond tien uur bij de politie. Met assistentie van het arrestatieteam uit Den Haag kamden de agenten het gebied rondom de witte villa aan de rand van landgoed Beeresteijn volledig uit. Een helikopter vloog urenlang boven het gebied. Ook werden honden ingezet.

Tijdens de zoekactie vluchtte het trio uit de woning. Twee van hen konden snel worden opgepakt. De derde volgde korte tijd later. Even na twaalf uur keerde de rust terug.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.