Fusie tussen Wonen Centraal en Trifolium Woondiensten

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Woningcorporaties Wonen Centraal (Alphen aan den Rijn) en Trifolium Woondiensten Boskoop gaan op 1 januari 2017 fuseren.

De fusie gaat niet gepaard met ontslagen of verlies aan arbeidsplaatsen. Een reorganisatie is wel het gevolg van de fusie.

De werknemers van beide organisaties zijn ingelicht en de ondernemingsraden zijn akkoord.

Geen noodzaak

Beide partners denken samen sterker te zijn. Ze baseren dat op vorig jaar gedaan onderzoek van prof. ir. Rik Koolma. Die heeft voor beide woningcorporaties de voor- en nadelen van een fusie op een rijtje gezet.

Een financiële noodzaak om te fuseren is er niet, melden Wonen Centraal en Trifolium in een gezamenlijke brief aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.

Samen verder

Wonen Centraal en Trifolium Woondiensten hebben een ’gelijkluidende visie’ op de woningmarkt en voeren allebei een gematigd huurbeleid. Die overeenkomsten zijn ook redenen om samen verder te gaan.

Beide woningcorporaties waren al geruime tijd met elkaar in gesprek en hoopten aanvankelijk ook op een fusie met Habeko Wonen uit Hazerswoude-Dorp. Deze woningcorporatie trok zich echter in 2014 terug uit de onderhandelingen.

Het leek er op dat een fusie daardoor zou stranden. Wonen Centraal en Trifolium pakten daarna de draad van de fusiegesprekken weer op.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.