Ter Aar in actie tegen sluiting Vlinder

Erna Straatsma
Ter Aar

Ter Aarders komen in actie tegen de voorgenomen sluiting van sporthal De Vlinder. Zo’n duizend handtekeningen tegen het gemeentelijke besluit zijn inmiddels gezet.

Het onlangs opgerichte actiecomité ’De Vlinder moet blijven’ strijdt tegen sluiting per 1 juli 2019. Marisca van Lammeren en Marielle Romijn zijn de initiatiefnemers van het dorpsprotest.

,,We willen dat de sporthal blijft zoals ’ie is’’, zegt Van Lammeren, die haar hele leven al in De Vlinder komt. ,,De Vlinder is een belangrijke ontmoetingsplek: hier worden verjaardagen gevierd, feestjes gehouden en zijn soms ook condoleancebijeenkomsten. Ik loop hier al sinds mijn jeugd.’’

De gemeente Nieuwkoop wil van het dertig jaar oude gebouw af, omdat het onderhoud te duur wordt. Het contract met beheerder Lyna Kant is opgezegd. B en W beraden zich nog op de toekomst van het gebouw, waarbij ook een groot restaurant hoort. Of de sporthal daarmee rijp is voor sloop, is nog niet duidelijk.

Het actiecomité heeft de gemeenteraad van Nieuwkoop op 13 februari uitgenodigd. ,,Dan willen we met 600 man ons protest kracht bij zetten’’, zegt Van Lammeren.

De gemeente is van plan nieuwe sportzalen te maken in een nog te bouwen Integraal Kindcentrum (IKC) langs de Westkanaalweg, in de buurt van de voetbalvelden van TAVV. Het IKC biedt onder meer onderdak aan scholen en kinderopvang.

Wethouder Guus van Elkhuizen (sport) is onder de indruk van het protest: ,,Het is me nogmaals duidelijk geworden dat De Vlinder meer is dan een sporthal.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.