’Bermparkeren’ bij station niet langer illegaal

De middenberm die de status van kiss an d ride krijgt., stond gistermidag ook weer gewoon vol.© Foto Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

De middenberm tussen de twee busbanen aan de Leidse Bargelaan wordt door veel automobilisten gebruikt om reizigers af te zetten of op te halen bij het station.

Dat gebeurt illegaal, maar ook zo massaal dat de gemeente het voortaan officieel toestaat. Van de middenberm wordt een officiële kiss and ride gemaakt. Dat heeft het stadsbestuur besloten omdat daar blijkbaar een grote behoefte aan is.

Over de middenberm loopt ook een zebrapad, tussen de achteringang van het station en het LUMC-terrein. Om die oversteekplaats voortaan te beschermen tegen tijdelijk geparkeerde auto’s komen er plantenbakken langs, en extra witte strepen op het wegdek.

De middenberm helemaal vol zetten met plantenbakken en bomen zodat auto’s er helemaal niet meer kunnen parkeren, gebeurt niet. Daar had de raadsfractie van GroenLinks tevergeefs op aangedrongen. Volgens het stadsbestuur bestaat er namelijk niet alleen in het algemeen een grote behoefte om treinreizigers dicht bij het station af te zetten, maar in het bijzonder gaat dat op voor invaliden en ouderen.

Het feit dat de berm ook vorig jaar vrijwel consequent in gebruik was als parkeerplaats om reizigers af te zetten of op te pikken, is niet zonder bekeuringen gebleven. Volgens een opgaven van de gemeente zijn er in 2017 in totaal 109 bonnen en officiële waarschuwingen uitgedeeld.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.