’Zwammerdam is tijdelijk ’Zwangerdam’

© Archief

Erna Straatsma
Zwammerdam

Voetbalvereniging Zwammerdam spoort haar leden aan zich snel voort te planten. Alleen zo kan de club, in het vergrijsde dorp, blijven bestaan. „Tien van onze leden verwachten een kind”, zegt voorzitter Jaap Peeters. „We noemen ons dorp tijdelijk Zwangerdam.”

De voetbalclub bestaat zeventig jaar en viert dat jubileum met een ludieke rompertjesactie. De jongsten kunnen zich hullen in een zwart lijfje met groen clubembleem voorzien van jubileumvaantje.

Zo onderstreept de club de behoefte aan nieuwe, jonge, leden. Gezinsuitbreiding moet de vergrijzing tegengaan. „We hebben vier seniorenelftallen”, zegt Peeters. „Tien spelers, of een van hun partners, verwachten een kind. Drie kinderen zijn al geboren, dus we zijn goed op weg.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 300 leden tellende voetbalvereniging probeert ook jonge spelers uit omliggende dorpen aan te trekken. Zwammerdam is een ’ontgroend’ dorp, zo staat op de website van de club. ’We zouden het geweldig vinden als jeugd uit de directe omgeving bij ons komt spelen’.

De voetbalvereniging is opgericht op 22 oktober 1948.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.