Katwijk wil meebetalen aan Leidse ijsbaan

De huidige Leidse ijsbaan.

De huidige Leidse ijsbaan.© Archieffoto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Katwijk

Een opsteker voor de regionale schaatsliefhebbers: de gemeente Katwijk wil meebetalen aan een nieuwe ijsbaan van 333 meter in Leiden. Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met een bijdrage van 388.000 euro.

Dat is nodig om het verschil van 3,2 miljoen euro te overbruggen tussen de ijsbaan van 250 meter die Leiden zelf wil betalen en de 333 meter waar de regionale ijsverenigingen voor pleiten.

,,Met deze bijdrage kunnen de Katwijkse schaatsers gebruik gaan maken van een nieuwe en moderne ijshal die voldoet aan alle wensen’’, aldus verantwoordelijk wethouder Adger van Helden. ,,Een voorziening die we als gemeente Katwijk nooit zelf kunnen realiseren, maar juist als regio wel.”

Of de 333 meter-baan er ook daadwerkelijk komt, is nog maar zeer de vraag. Doordat veel andere gemeenten niet willen meebetalen, noemde de Leidse wethouder Paul Dirkse de kans vorige week ’nihil’.

Het stadsbestuur neemt op 1 oktober een besluit over de lengte van de nieuwe ijsbaan. De Katwijkse gemeenteraad bespreekt het voorstel van het college op donderdag 4 oktober en neemt naar verwachting twee weken later een besluit.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.