Nieuw cultureel ontzetfestival op De Waard

De Bostel Brothers zetten mannelijke, seizoensgebonden gerechten op tafel.© Eigen foto

Leiden

De viering van Leidens Ontzet kent dit jaar een nieuwe toevoeging: een tweedaags festival in een loods aan de Willem Barentszstraat 39. Het festival Leiden 2 op 3 biedt bezoekers veel bands en dj’s, maar ook veel kunstzinnige en culturele, op het Ontzet gerichte activiteiten. ,,Want er was met 3 oktober nog geen evenement voor mensen die wat meer diepgang zoeken’’, zegt Erik Lorenssen van organisator Doorgedraaid, dat samenwerkt met Heineken en het Cultuurfonds Leiden.

Het nieuwe festival heeft op beide avonden een betaald muziekprogramma van 19.00 uur tot na vieren in de ochtend, met als bekendste naam in de line-up dj Antal. Hij komt om 00.30 uur op het podium.

De dj’s en bands zijn niet alleen bedoeld om nog een extra feestje te te voegen aan de vele die er al in de stad zijn, maar ook om het geld te verdienen waarmee het gratis middagprogramma (van 13.00 tot 18.00 uur) op 3 oktober betaald wordt. Want uiteindelijk gaat het er de organisatie om kunst en cultuur toe te voegen aan de viering van het Ontzet.

De organisatie brengt er activiteiten van kunstenaars, artiesten en ondernemers. Ze komen veelal uit de buurt en richten zich specifiek op het Leidse feest. Zo laat de Verbeelding filmpjes te zien van honderd jaar ontzetvieringen in de stad, maar dan in een nieuwe jasje gestoken. En de Bostel Brothers bereiden gerechten met het oog op de historie van Leidens Ontzet. Verder maken onder anderen ’supernormaal dichter’ René Oskam, lichtkunstenaar Paul Cremers en vormgever Tom van der Heiden (die bijvoorbeeld de lichtbakken in de Lammermarktgarage maakte) hun opwachting.

Het volledige programma is te vinden op wibar.nl. De line-up van het avondprogramma is opgenomen in het overzicht hierboven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.