’Grote verslagenheid op recreatiepark Watertuin’

’Grote verslagenheid op recreatiepark Watertuin’
Recreatiepark Watertuin.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Warmond

Er heerst ’grote verslagenheid’ op recreatiepark Watertuin in Warmond. Donderdag is de laatste politieke horde genomen om permanente bewoning op het park tegen te gaan. Sindsdien is nachtrust een schaars goed geworden, laat bewoonster Debby Walrave weten.

„De ontzetting is groot”, legt ze uit. Ze heeft geen idee wat ze nu moet gaan doen. Een plan maken zit er nog even niet in. „We zijn gedesillusioneerd.”

Hoop

Lang hadden ze hoop op een voor hen gunstige politieke afloop. Tevergeefs, bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering. De voltallige coalitie - VVD, Trilokaal en D66 - wil ze van het park hebben. Een motie van CDA, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie om bewoners van zestien woningen een gedoogbeschikking te geven, haalde het daarom niet.

De oppositiepartijen wilden hiermee de situatie gelijktrekken met die van 27 andere woningen. De bewoners van die huizen mogen blijven omdat ze er voor 1 november 2003 zijn gaan wonen.

’Onbegrijpelijk’

„Volstrekt onbegrijpelijk”, vindt Walrave het gebrek aan bereidheid van de coalitie om die peildatum op te schuiven. Ze is bang dat zij en haar medebewoners ’een persoonlijk faillissement’ worden ingeduwd. „De woningen op de Watertuin verkopen op dit moment al niet, laat staan wanneer er nog een aantal bijkomen.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek