Alphens zwembad De Hoorn gaat zondag weer open

Vrijdagavond.

Vrijdagavond.© Archieffoto Toon van der Poel

Paul van der Kooij
Alphen aan den Rijn

Zwembad de Hoorn in Alphen aan den Rijn gaat zondag weer open. Het bad moest vrijdagavond worden ontruimd vanwege een te hoog chloorgehalte in het zwemwater.

Een bezoeker moest naar het ziekenhuis. Verder kregen bezoekers problemen met ademhalen en moesten ze braken door het teveel aan chloor. Er waren verschillende kinderfeestjes aan de gang.

Ook het gesloten recreatiebad gaat zondag weer open.

Het hoge chloorgehalte is veroorzaakt door een apparaatje dat na het meten van het chloorgehalte zo nodig chloor toevoegt. Doordat het blijkbaar niet goed mat, voegde het chloor toe waar dat eigenlijk niet nodig was.

Na de ontdekking van het probleem is er een apparaatje tussen gezet, waardoor het chloorgehalte weer normaal was. Toen zaterdagmiddag ook de omgevingsdienst vaststelde dat het water weer in orde was, kon het licht op groen. Zondag is dus ook het recreatiebad gewoon weer open, al zullen er de komende tijd wel extra controles worden uitgevoerd.

Dat wedstrijdbad en doelgroepenbad geen last hadden van een hoog chloorgehalte, komt doordat elk bad een eigen apparaat heeft.

„En we hopen nu dat de leverancier kan achterhalen hoe het komt dat ene apparaat niet goed functioneerde”, meldt manager Edwin Polman. Hoewel hij het heel vervelend en triest vindt wat er vrijdag gebeurde, is hij vooral blij dat het met de slachtoffers de goede kant opgaat. „De klachten zijn duidelijk afgenomen, begrepen we toen we vandaag contact opnamen.”

Ook het vertrouwen in het bad lijkt niet te zijn geschaad. „De mensen die hier een kinderpartijtje gaven, hebben we een tegoedbon aangeboden. En daar werd positief op gereageerd. ’Natuurlijk komen we het nog een keertje goed overdoen’, hoorden we onder meer. En dan zullen we ze natuurlijk met open armen ontvangen.”

Over een eventuele schade meldt hij dat dat ’niet onze eerste zorg is’.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.