Katwijk lelijk onderuit op De Krom

Nick Verwoerd
Katwijk

Excelsior Maassluis behoort niet tot de favoriete tegenstanders van Katwijk. In de laatste drie seizoenen trokken de oranjehemden slechts eenmaal aan het langste eind. Dat lukte ditmaal niet. De bezoekers zegevierden op De Krom met 2-4.

Op de eerste fase van het treffen na maakte Katwijk een povere indruk. De thuisploeg was al rap via een vrije trap van Joey Jongman tegen de onderkant van de lat dichtbij de openingstreffer, maar gaf daarna de regie uit handen. Giovanni da Fonseca en Daan Smith zetten Excelsior zodoende op een verdiende 0-2 voorsprong halverwege.

Na de pauze leek het duel bij 0-3 (goal: Vincent van den Berg) beslist, maar een door Robert Susan benutte strafschop schonk Katwijk weer moed. De ploeg kende een opleving die tot de 2-3 van Marciano Mengerink leidde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daan Blij maakte daarna vlot een einde aan de Katwijkse hoop: 2-4. Volgens Katwijk-coach Jack van den Berg zat de midweekse slijtageslag tegen Heerenveen (0-1 na verlenging) nog te veel in het hoofd en daardoor in de benen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.