’Bouwproject Lead blaast te hoog van de toren’

Impression van de te bouwen flats.

Impression van de te bouwen flats.© dearchitect.nl

Colm Wittenberg
Leiden

De stelligheid waarmee het Leidse bouwproject Lead wordt aangekondigd op de website dearchitect.nl is bij ChristenUnie (CU) verkeerd gevallen. Het betreft een bericht over drie beoogde hoge flats langs de Willem de Zwijgerlaan in Leiden.

Volgens CU-raadslid Pieter Krol doet dat artikel nogal definitieve uitspraken over het project dat 11 september werd gepresenteerd en dus nog in de kinderschoenen staat.

De inspraak van buurtbewoners is in volle gang, de planologische procedures zijn nog niet begonnen en de politiek moet nog groen licht geven. Hoewel het plan dus pril is, suggereert het artikel volgens de CU dat de bouw van de drie woontorens een uitgemaakte zaak is.

Om te voorkomen dat buurtbewoners zich gepasseerd voelen en er misverstanden ontstaan over hun inspraak, heeft raadslid Krol schriftelijk opheldering gevraagd aan het stadsbestuur.

Hij wil weten hoe het kan dat de bouwplannen van project Lead als definitief worden gepresenteerd terwijl alle besluiten en procedures nog moeten worden afgerond.

Volgens Harm Tilman, hoofdredacteur van dearchitect.nl, is er in het artikel slechts sprake van jargon.

,,Als je schrijft over een zo’n soort project probeer je altijd te benadrukken wat voor moois er is ontworpen. Met de afbeeldingen van het architectenbureau erbij kan dat realistisch overkomen. Het stuk had niet de intentie om te doen alsof de zaak beklonken was. En ik denk ook niet dat het dat doet.”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.