Nog geen Alphens raadsbesluit ijshal

Mark Tuitert in raadzaal Alphen.© foto ld

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

De Alphense politiek besluit op 18 oktober of ze al dan niet ruim zeven ton bijdraagt aan een Leidse ijshal.

Sportwethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) is tegenstander van een bijdrage, maar veel fracties twijfelen nog. Zo werd donderdagavond duidelijk tijdens een druk bezochte commissievergadering in het stadhuis van Alphen aan den Rijn.

Zo heeft het coalitiepartij CDA ‘nog heel veel vragen’ over het Leidse project en vinden diverse oppositiepartijen dat ze het recht hebben om als gemeenteraad over een Alphense bijdrage te besluiten.

IJsclubs uit de wijde omgeving van Alphen kwamen donderdagavond in groten getale naar het stadhuis om te pleiten voor een Alphense deelname aan een overdekte 333-meterbaan aan de Voorschoterweg in Leiden. Diverse kinderen en volwassenen probeerden de Alphense raadsleden voor de Leidse ijshal te winnen.

Oud-schaatsprof, en Hoogmadenaar, Mark Tuitert was ook van de partij. Hij betoogde dat de huidige schaatsbanen in Den Haag en Amsterdam niet voldoen: ,,Ze zijn ver weg en zwaar verouderd.’’ De kritiek van sommige raadsleden dat een 333-meterbaan het ‘net niet is’ – vergeleken met een 400-meterbaan – verwierp hij: ,,Een overdekte 400-meterbaan zoals in Heerenveen kost vijftig miljoen euro, dus dat is van een geheel andere orde. Een 333-meterbaan is een prachtig compromis.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.