Besluit over nieuwe schaatsbaan in Leiden uitgesteld

Loman Leefmans
Leiden

De deadline van op 1 oktober is inmiddels bijna een week verstreken, maar het Leidse stadsbestuur heeft nog geen besluit genomen over de Leidse schaatshal.

Pas later deze maand wordt duidelijk of het nieuwe sportcentrum een ijsbaan van 250 meter krijgt, of een van 333 meter. Dat meldt een woordvoerster van sportwethouder Paul Dirkse (D66).

Eerder dit jaar werd definitief besloten dat Leiden een nieuwe ijshal en overdekt zwembad krijgt aan de Voorschoterweg. Het project kost de stad miljoenen.

De circa twintig schaatsclubs uit Leiden en de regio waren verguld met het besluit, maar niet voor de volle honderd procent.

Ze wilden er een 333-meterbaan waar officiële wedstrijden op gereden konden worden, Leiden wilde niet verder gaan dan een ovaal van 250 meter.

Het verschil tussen de twee bedraagt 3,2 miljoen euro. Om dat te overbruggen, zetten de clubs allerlei sponsoracties op en ook de omliggende gemeenten werd om een bijdrage gevraagd.

In beide gevallen gold 1 oktober als uiterste datum. Hoeveel de clubs hebben opgehaald, is nog niet bekend, wel is duidelijk dat ongeveer de helft van de gemeenten een duit in het zakje wil doen.

Katwijk en Leiderdorp hebben nog geen beslissing over een donatie genomen. Dat gebeurt over enkele dagen en daarna kan de balans worden opgemaakt.

De woordvoerster van Dirkse meldt: ,,We nemen de maand oktober om met de gemeenten die mee willen betalen en de stichting Schaatshal Leiden te kijken hoe we verder gaan.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.