Bezwaar tegen dansschool Rode Sneakerz kansloos

Aad Rietveld
Leiderdorp

Omwonenden van de nieuwe vestiging van De Rode Sneakerz aan de Lijnbaan in Leiderdorp, maakten gisteren bezwaar tegen de komst van die dansschool. Maar eigenares Kirsten Remmers hoeft zich geen zorgen te maken. ,,Ik denk niet dat dit bezwaar wordt gehonoreerd’’, zei voorzitter René Heule van de commissie bezwaarschriften.

Het gaat de omwonenden, vertelde hun woordvoerster Hanneke de Winter, eigenlijk ook niet om de dansschool. Die is al een maand open, en ze hebben er nog geen last van gehad.

Hun onvrede richt zich op de gemeente Leiderdorp, die maar steeds afwijkingen op het bestemmingsplan voor bedrijventerrein de Baanderij toestaat. ,,Dat bestemmingsplan wordt zo stukje bij beetje afgebroken’’, zei De Winter. ,,We kunnen daar geen enkel recht meer aan ontlenen. Dat gaat nu al jaren zo. De vergunning voor de dansschool was voor ons de druppel die de emmer deed overlopen.’’

De buurtbewoners hebben vooral veel last van verkeer, en dan vooral van zware vrachtwagens die over de niet geasfalteerde Lijnbaan rijden. De komst van De Rode Sneakerz draagt daar niet aan bij, erkende De Winter. ,,Maar wij wilden een keer een punt maken.’’

Woordvoerder Dave van der Pol van de gemeente erkende dat de Baanderij eigenlijk al geen bedrijventerrein meer is. Maar daarom, zei hij, werkt de gemeente ook aan een nieuwe visie voor het gebied. En daar worden de omwonenden bij betrokken. Mevrouw De Winter is er blij mee en heeft zich al opgegeven voor de werkgroep.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.