Boekpremière ’Wij, de mens’ in de Leidse Schouwburg

Schrijver Frank Westerman.

Schrijver Frank Westerman.

Theo de With
Leiden

Schrijver Frank Westerman presenteert zijn nieuwe boek ’Wij, de mens’ komende dinsdag in de Leidse Schouwburg. Het boek belooft ’een meeslepende zoektocht naar de oorsprong van de mens’. Lezers van deze krant kunnen er gratis heen (zie onder).

Westerman neemt de lezer mee naar een grot op het Indonesische eiland Flores. Daar komt in september 2003 een fossiele oermens bloot te liggen van amper een meter hoog. Rondom haar liggen skeletten van ratten zo groot als honden, olifanten zo klein als pony’s en reuzenooievaars van 1.80 meter.

Dit is voor de schrijver het vertrekpunt van zijn zoektocht. Het eerste exemplaar van het boek wordt dinsdag overhandigd aan John de Vos, de bekende paleontoloog van Naturalis. Het natuurhistorisch museum neemt replica’s mee van de schedel en het dijbeen van de ’Javaanse aapmens’. Deze zijn speciaal voor de boekpresentatie in 3D gemaakt.

In de Leidse Schouwburg wordt Frank Westerman geïnterviewd door Bart Gielen van Barts Boekenclub. Daarbij zal de discussie gaan over de vraag of wij als mens echt het topje van de ijsberg zijn in de evolutie of dat wij niets meer zijn dan een gemiddelde vis.

De boekpremière begint dinsdag 9 oktober om 17.00 uur en duurt tot 18.15 uur. Ook wethouder Paul Dirkse houdt een praatje. Afsluitend is er een borrel. Het boek ’Wij, de mens’ is te koop bij een kraam van boekhandel Kooyker. Schrijver Frank Westerman is aanwezig om desgewenst exemplaren van zijn boek te signeren.

Gratis

Lezers van deze krant kunnen gratis naar de boekpremière. Stuur daarvoor een mail naar publiciteit@querido.nl onder vermelding van lezersactie Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.