Nieuwveens korps eerste bij brandweerwedstrijd in Noordwijk [video]

NOORDWIJK

Brandweer Nieuwveen heeft zaterdag de eerste plek bemachtigd bij de brandweervaardigheidstoetsen in Noordwijk. In totaal namen negen korpsen het tegen elkaar op in het zonnige Noordwijk.

Naast brandweer Nieuwveen deden ook de korpsen Valkenburg, Noordwijkerhout, Boskoop, Katwijk, Lisse, Nieuwkoop, Driebruggen en Sassenheim mee. De gehele dag werd er een wedstrijdscenario gespeeld bij de KNRM post aan de Bosweg in Noordwijk. Brandweer Noordwijk organiseerde de leerzame dag.

Jeannot Plug, werkzaam bij brandweer van Noordwijk was de hoofdorganisator. Zijn inzet was goud waard, samen met zijn medecollega's was het een waanzinnige dag. Naast de KNRM was de dag ook niet compleet zonder de visvereniging. De brandweermotor die de spelende wagens begeleidde naar de plek des onheils was ook aanwezig.

"Het scenario was dat een shovel tegen een auto was gebotst. De auto kwam in botsing met een fietsster. De fietsster raakte met haar been bekneld en gewond. Door de klap vloog de auto in brand en raakte een omstander op een vluchttrap in een naastgelegen flat gewond. De inzittende in de auto raakte ook gewond net als de blusser van de brand. Ook de bestuurder van de shovel was er slecht aan toe.

Deelnemende teams deden hun uiterste best om de brand te doven, de fietsster te bevrijdddn en de man vanaf de trap bij de flat te takelen. Ook werd de automobilist bevrijdt en uiteraard de brand gedoofd. Een vreselijk irritante persfotograaf maakte het de hulpverleners moeilijk. Vooral de bevelvoerder van de brandweer werd ernstig gehinderd, de politie moest de fotograaf verwijderen".

De wedstrijd werd gewonnen door brandweerkorps Nieuwveen. Die spelen mee in de finale van 27 Oktober in Reeuwijk. Ook de nummers 2 en 3 spelen mee. Na de wedstrijden werden er in de kazerne de plaatsen bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. Dit werd gedaan door de Commandant van Dienst. De avond werd gezellig afgesloten.

Foto’s: Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.