Twee doden bij ernstig ongeval op A44 bij Nieuw-Vennep

Internetredactie/ANP
NIEUW-VENNEP

Twee personen zijn zaterdagavond overleden bij het zware ongeval op de A44 nabij Nieuw-Vennep. Een ander slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Daarbij is een auto op de kant terecht gekomen. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

Twee traumahelikopters zijn op de snelweg geland. Ook zijn er drie ambulances ter plekke gekomen. Twee personen zijn gereanimeerd, maar alsnog overleden aan hun verwondingen. Over de identiteit van de slachtoffers en of zij bestuurders dan wel inzittenden waren, kan de politie nog niets zeggen.

Een bestuurder sloeg op de vlucht, waarna de politie een grote zoekactie begon. Daarbij werd een politiehelikopter ingezet. Ook werd een Burgernetmelding gestuurd.

De man is na de intensieve zoektocht aangehouden door de politie. Het verlaten van de plaats van een ongeluk is strafbaar. Verhoor op het politiebureau moet uitwijzen waarom deze man wegliep. Mogelijk verkeerde hij in shock.

De A44 was in de richting van Amsterdam urenlang volledig afgesloten.

Zie ook: A44 richting Amsterdam dicht na ernstig ongeluk, mogelijke veroorzaker aangehouden

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.