Merenwijkers participeren zich suf over Kopermolen

Leiden

Was het nu de vierde, de vijfde of misschien wel de zesde keer dat de inwoners van de Merenwijk werden gevraagd hun mening te geven over de toekomst van de Kopermolen? De ongeveer 150 wijkbewoners die maandagmiddag kerkelijk centrum De Regenboog bezochten op uitnodiging van de gemeente, wisten het niet exact. Maar hun opvatting over het verouderde winkelcentrum blijft consistent: ’geen hoogbouw.’

De bewoners mochten vorig jaar al een paar keer ’meepraten’ over een plan dat was ontworpen op initiatief van Van der Vorm. Dat is de vastgoedfirma die de eigenaar is van de Kopermolen. Het plan bestond uit een grondige opknapbeurt van het winkelcentrum, maar ook met een paar flats daar omheen. Dat levert Van der Vorm geld op en helpt de gemeente in de drang naar meer woningen.

Het hart van de wijk verlevendigen, verbeteren en vergroenen, daar was geen Merenwijker het mee oneens. Maar hoogbouw op en rond de Kopermolen paste daar niet bij en protestacties volgden.

Het huidige stadsbestuur onderkende het probleem, onderschreef de klachten en zag in een nieuwe uitgebreide participatiecampagne de oplossing. Gisteren tijdens de eerste bijeenkomst, konden buurtbewoners een korte boodschap schrijven aan de gemeente. Niet voor het eerst. Die hartenkreten konden ze schrijven op stickertjes die vervolgens op panelen met verschillende thema’s werden geplakt. ’Niet volbouwen’, ’het park behouden’ en ’betere parkeermogelijkheden’ kwamen regelmatig terug. Net als bij de vorige vier, vijf of zes keer.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.