Een miljoen bezoekers voor Leidse T. Rex

Een miljoen bezoekers voor Leidse T. Rex
De T.rex van Naturalis.
Leiden

Een miljoen mensen hebben inmiddels de T. rex van Naturalis gezien. Na de expositie in Leiden is het skelet van de dinosaurus te zien geweest in Salzburg, Barcelona en Parijs.

In Barcelona blijkt het 66 miljoen jaar oude geraamte het populairst. In deze stad kwamen 380.000 mensen op de dino af. In Leiden kwamen 293.000 bezoekers kijken. De teller bleef in Salzburg op 85.000 steken. De T. rex - door Naturalis liefkozend Trix gedoopt - is op dit moment in Parijs te zien. Het skelet is tot 3 november te bekijken in het Muséum National d’Histoire Naturelle. Er zijn inmiddels 260.000 mensen in Parijs de kassa gepasseerd.

Daarmee is de tournee van Trix nog niet ten einde. De dino reist verder naar Glasgow en keert in de zomer van 2019 weer terug naar Leiden. Naturalis heeft dan een splinternieuw museumgebouw gereed, waarin de in Amerika opgegraven T. rex een ereplaats krijgt.

Ondertussen maakt Nagasaki een 3D-replica van deze dinosaurus. Er wordt in de Japanse stad een nieuw dinosaurusmuseum gebouwd. De replica wordt het pronkstuk en krijgt een plek naast de eigen dinovondsten.

Meer nieuws uit Leiden