Naar de kapper voor brood en vlees in Wassenaar

Naar de kapper voor brood en vlees in Wassenaar
Bij de kapper hangt de vleesaanbieding naast de spiegel.
© Foto Anton Overklift
Wassenaar

De Wassenaarse kapper Ben Jongeneel gaat, 46 jaar nadat hij zelf in de Brinkhof Passage in het villadorp begon, zijn business uitbreiden met een slagerij en een bakkerswinkel.

Hiermee wil Ben Jongeneel de ietwat in de vergetelheid geraakte passage nieuw leven inblazen. „Ik heb hier in de afgelopen halve eeuw zoveel zien komen en net zoveel weer zien gaan. Het werd tijd om het eens over een andere boeg te gooien en meer de foodkant op te gaan.”

Schoonzoon

Familiebanden zijn er al in de passage. Schoonzoon Arjen van Tilburg zit al vijf jaar tegenover kapper Ben in de passage met een goedlopende viswinkel.

Jongeneel kent de Brinkhof Passage en haar bezoekers op zijn duimpje omdat hij al 46 jaar vanuit zijn herenkapsalon alles goed in de gaten houdt. Dat hij nu samen met de bekende slager Cees Laban een nieuwe winkel opent, is niet zo verwonderlijk. „Mijn vader zat in het vee en ik heb daar altijd ook veel interesse voor gehad. Ik verkoop al jaren aan mijn klanten hier vlees en wild, dat ik dan van iets verder uit de opslag haal”, geeft Jongeneel aan.

Aanbiedingen

„Dan komen de mensen voor een knipbeurt en gaan ze even later met een lamsrack en twee entrecotejes”, grapt hij. Naast de kappersspiegel hangen dan ook twee aanplakbiljetten met de vleesaanbiedingen van de week.

Toen in de Passage weer eens twee panden leeg kwamen te staan, bedacht Jongeneel zich eigenlijk geen moment en besloot de zaken wat professioneler aan te pakken. Dat doet hij met de opening van een slagerij en een bakkerij.

Meer nieuws uit Leiden