Van der Vaart en Kuyt benoemd tot bondsridders van KNVB

Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart en Estevana Polman op de tribune tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland in de Nations League.

Dirk Kuyt, Rafael van der Vaart en Estevana Polman op de tribune tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland in de Nations League.© ANP / Stanley Gontha

AMSTERDAM

Bondsvoorzitter Michael van Praag heeft Dirk Kuijt en Rafael van der Vaart zaterdagavond benoemd tot bondsridders van de KNVB. Beide voetballers kregen een gouden schaal en twee Oranje-shirts.

Van der Vaart en Kuijt namen na de zege van Oranje op Duitsland in de Nations League (3-0) tegelijk afscheid van het Nederlandse publiek. Beide oud-internationals kregen een staande ovatie van de feestende fans in de Johan Cruijff ArenA.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Vaart kwam tot 109 interlands en scoorde 25 keer voor Oranje. Hij speelde op 19 november 2013 zijn laatste landenwedstrijd tegen Colombia (0-0). Kuijt trof 24 keer doel in 104 landenwedstrijden. Hij speelde op 4 september 2014 voor het laatst voor het Nederlands elftal tijdens een verloren oefenduel met Italië (2-0).

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.