Schakers LSG op koers bij EK voor clubteams

Chalkidiki

LSG is het EK voor clubteams in het Griekse Chalkidiki begonnen met twee overwinningen en een nederlaag.

De Leidse schakers openden vrijdag met een ingecalculeerde overwinning op Caissa Chania uit het thuisland. Arthur Pijpers, Jelmer Jens, Edwin van Haastert, Michiel Bosman en Martin Roobol grepen direct de volle buit.

Alleen teamcaptain Linda Jap Tjoen San moest genoegen nemen met een remise.

In de tweede ronde had LSG weinig te vertellen. Het Azerbeidjaanse Odlar Yurdu, een van de favorieten voor de eindzege, bleek veel te sterk.

Vijf van de zes partijen gingen verloren. Alleen Arthur Pijpers zorgde voor een stuntje door Arkadij Naiditsch een half puntje af te snoepen.

Op zondagavond gingen de Leidse schakers met een beter gevoel aan de dis. Het Belgische Wirtzfeld werd slechts anderhalf punt gegund. Alleen Jelmer Jens liet zich door zijn opponent verrassen en bleef met lege handen achter. Vandaag wacht in het Griekse resort het treffen met Itaka.

Het deelnemersveld van het EK is een stuk sterker dan vorig jaar in Turkije, toen LSG op een gedeelde vijfde plaats eindigde. Zo is onder andere Magnus Carlsen van de partij bij de Noorse Vaalerenga Sjakklub.

Bij deze editie zijn de Leidenaars, op basis van hun speelsterkte, op de 30ste plek ingeschaald. In totaal zijn 61 clubteams actief op het EK in Griekenland.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.