Zwart-wit: Ov-chipkaart

Zwart-wit: Ov-chipkaart

In 2003 deed de RET de eerste proeven met de ov-chipkaart. Het duurde tot 2012 tot heel het openbaar vervoer gebruik ging maken van de vervanger van de strippenkaart en het papieren treinkaartje.

Vanaf gisteren kunnen reizigers met sommige Androidtoestellen gecombineerd met de juiste provider met hun mobiel inchecken.

Rover die voor de belangen van de passagiers opkomt staat te juichen.

Toch is er nog steeds weinig reden tot vrolijkheid. De ov-chipkaart heeft het leven van ons niet makkelijker gemaakt.

Nog steeds moeten we bij verandering van vervoerder eerst uit- en dan opnieuw inchecken. Nog steeds zijn niet alle abonnementen met elkaar te combineren. Daarnaast is het bij de stations met poortjes lastiger geworden om te profiteren van de daluren.

Wel is het kassasysteem voor de ov-bedrijven makkelijker geworden. En het zwartrijden kan effectiever worden bestreden. De NS en andere vervoerders zijn de grote winnaars.

Bij de app op de telefoon kunnen veel problemen opgelost worden door de Gps-functie, waardoor de mobiel weet waar je bent, te gebruiken. Maar zo werkt het nog niet.

Het wordt tijd dat er eerst klantvriendelijke oplossingen komen voordat er weer een technologische sprong voorwaarts wordt gemaakt.

Meer nieuws uit Nieuws