Zwart-wit: Staan

Zwart-wit: Staan

In september wordt er traditioneel het meest gebruik gemaakt van de de trein. Dat zegt de NS.

Dus meldt het spoorbedrijf dat er in de ochtendspits weer massaal moet worden gestaan. Ondanks de levering van een flink aantal treinstellen lukt het niet om voor iedere reiziger een zitplaats te regelen. Sterker nog stelt de vervoerder, dat gaat nooit lukken.

Het moet frustrerend zijn dat mensen die op bepaalde stations instappen dagelijks alleen een staanplaats in overvolle gangen kunnen krijgen.

Op de weg zien we hetzelfde probleem als het spoor. De files zijn voor een groot deel het gevolg van de grotendeels gelijke aanvangstijden van werknemers en scholieren.

Iedere aanpassing daarvan wordt helaas als onhaalbaar weggehoond.

Toch valt er meer te zeggen over het openbaar vervoer in ons deel van Nederland. Daar is veel te lang gewacht met investeringen in de infrastructuur. Het is al tijden wachten op een beveiligingssysteem dat het treinen mogelijk maakt om dichter achter elkaar te rijden. Afgezien van de regio Rotterdam en Den Haag zijn er nog geen metro-achtige oplossingen voor de forensen. De overheid heeft niet toekomstgericht gedacht. Helaas voor de staande reiziger is dat op korte termijn niet te verhelpen.

Meer nieuws uit Nieuws