Excuses aan ex-veroordeelde in zaak showbizzmoord Bart van der Laar

Excuses aan ex-veroordeelde in zaak showbizzmoord Bart van der Laar
Martien Hunnik in het gerechtshof
© Foto ANP/Remko de Waal
AMSTERDAM

De Nederlandse staat heeft excuus aangeboden aan Martien Hunnik, de man die vorig jaar ruim 34 jaar na de geruchtmakende zogenoemde showbizzmoord alsnog is vrijgesproken van dit misdrijf.

Ook krijgt hij een vergoeding voor door hem geleden materiële en immateriële schade. Hoe hoog dat bedrag is, wordt niet bekendgemaakt, maar het is zeker meer dan 1 miljoen euro.

Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten. ,,De heer Hunnik is verheugd dat na 34 jaar een streep kan worden gezet onder deze zaak'', staat in een door het OM en Hunnik opgestelde verklaring. Ook krijgt Hunnik op kosten van de Nederlandse staat geestelijke begeleiding aangeboden.

De showbizzmoord gaat om de gewelddadige dood van platenproducer Bart van der Laar in november 1981. Hij werd met een kogel in zijn hoofd gevonden in zijn woning in Hilversum. Hij overleed drie dagen later. Van der Laar was producer van bekende artiesten en bands als Babe, Luv, Corry Konings en Benny Neyman. De moord op de flamboyante platenbaas veroorzaakte een schok in de Nederlandse artiestenwereld.

Hunnik werd in 1984 veroordeeld tot twee jaar cel en tbs. De Hoge Raad bepaalde in 2015 dat de zaak moest worden heropend. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde vorig jaar vervolgens dat uit nieuw onderzoek is gebleken dat de schuldbekentenissen van Hunnik onbetrouwbaar zijn. Hij werd vrijgesproken.

Het is nog altijd niet duidelijk wie er wel verantwoordelijk is voor de dood van de platenbaas.

Meer nieuws uit Nieuws