Schipholtunnel toch niet open voor avondspits

Schipholtunnel toch niet open voor avondspits
© ANP JEROEN JUMELET
SCHIPHOL

De Schipholtunnel van Amsterdam naar Den Haag gaat dinsdag toch niet open voor de avondspits. Bij de laatste test bleek dat de ventilatoren niet werken. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Eerder op de middag maakte de instantie nog bekend dat de tunnel voor 15.00 uur open kon. Voordat twee rijstroken werden vrijgegeven, moest alles nog een keer worden getest. Daaruit bleek dus dat er nog mankementen zijn.

Door de afsluiting loopt het verkeer op de snelwegen in en rond Amsterdam weer helemaal vast. Verkeer op de A2 richting Utrecht heeft last van een vertraging van meer dan een uur, meldt de ANWB. Dat komt omdat er meerdere ongelukken hebben plaatsgevonden op de snelweg.

Volgens AT5 zoeken automobilisten naar alternatieve sluiproutes, zoals de wegen door het Amsterdamse bos. Maar ook daar staat iedereen in de file.

Er wordt de hele avond doorgewerkt om de problemen te verhelpen. Rijkswaterstaat hoopt voor de ochtendspits van woensdag twee rijstroken te kunnen openen.

De andere vier rijbanen blijven voorlopig dicht omdat de herstelwerkzaamheden na de brand van maandag niet zijn afgerond. Dat werk duurt nog enkele dagen, aldus Rijkswaterstaat.

Meer nieuws uit Nieuws