Vertrek ’Ajaxvluchten’ vanaf Schiphol ’loopt op rolletjes’

Vertrek ’Ajaxvluchten’ vanaf Schiphol ’loopt op rolletjes’
Ajaxfans op Schiphol
© Foto ANP
SCHIPHOL

De 21 extra vluchten van Schiphol naar Stockholm met Ajaxsupporters aan boord zijn woensdag naar behoren vertrokken.

,,Alles loopt op rolletjes", aldus een woordvoerder van de luchthaven. In totaal zijn bijna 5000 fans in het vliegtuig gestapt.

Dat gaf wat extra drukte in de vertrekhal, maar dat leidde nergens tot problemen. Na de security-controle zijn de Ajax-passagiers bij de gate opgehaald met bussen en naar Schiphol-Oost gebracht. Alle extra vluchten zijn vanaf dat deel van de luchthaven vertrokken. ,,Het was voor ons het handigst om het zo te doen", zegt de woordvoerder van Schiphol.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport zijn drie charters met Ajaxsupporters naar Stockholm opgestegen, een vierde gaat woensdagmiddag nog. Ook zo'n 25 businessjets zijn daarvandaan naar de Zweedse hoofdstad vertrokken; dat zijn kleinere toestellen van bedrijven of in privébezit met kleine groepen aan boord. Alles bij elkaar gaat het om 650 à 700 man, aldus een woordvoerder van de Rotterdamse luchthaven.

De aanwezigheid van Ajaxfans leidde op het voormalige Zestienhoven niet tot problemen: ,,We hebben hier het kampioenschap al, dat is toch de mooiste prijs", grapt de woordvoerder met verwijzing naar het behalen van de landstitel door Feyenoord.

Meer nieuws uit Nieuws