Crowdfunding-actie voor Lyme-patiënt Robin (18) groot succes

Crowdfunding-actie voor Lyme-patiënt Robin (18) groot succes
Robin Stienstra
© Marcel Rob
Medemblik

„Het is waanzinnig. We zijn er compleet ondersteboven van. Het is totaal onwerkelijk. We zijn stomverbaasd door alle berichten en donaties.” Paul Stienstra kan het nog nauwelijks geloven. Het streefbedrag voor de crowdfundingactie voor dochter Robin (18) is zo goed als binnen.

Afgelopen zaterdag vertelde Robin (18) aan deze krant over Lyme, de ziekte waar zij sinds haar twaalfde aan lijdt. Het gaat niet goed met haar. Ze maakt gebruik van een rolstoel en heeft weinig energie. Toch is er perspectief, want er is een hoopgevende behandeling in Duitsland. Deze behandeling wordt alleen niet vergoed door de verzekering.

Het gezin Stienstra startte daarom een crowdfundingactie, om de benodigde 30.000 euro bij elkaar te krijgen. „We zijn begin september begonnen, toen ging het aanvankelijk vrij hard. Maar tot afgelopen zaterdag viel het een beetje stil. Donderdagavond stond de teller op 11.500 euro”, vertelt Paul Stienstra.

Een dag na het artikel in de weekendbijlage van deze krant staat er 27.000 euro op doneeractie.nl, het platform waarop geld ingezameld wordt. Daarnaast heeft het gezin zelf een rekening geopend, waarop donaties binnenkomen.

„Daar stond ook al wat op. Dus eigenlijk kunnen we zeggen dat we er zijn”, zegt vader Paul, ook een beetje tegen zichzelf. Een anonieme donor stortte zelfs 5.000 euro. „We dachten even dat iemand wellicht een foutje had gemaakt, maar het bleek echt te kloppen. Geweldig. We zijn iedereen ontzettend dankbaar voor alle donaties, groot en klein.”

De behandeling voor Robin is dus een stuk dichterbij gekomen. Mocht er genoeg geld zijn, dan kan wellicht ook moeder Natasja deelnemen aan de Duitse therapie. Ook zij lijdt aan de ziekte van Lyme.

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.