Zwart-wit: Infantiel

Zwart-wit: Infantiel

In zijn eerste honderd dagen wist Donald Trump al veel hoon en spot over zich af te roepen. Zijn tweede reeks van honderd dagen als president is nog pril.

Maar, zoals een columnist van The New York Times het zegt, nu al blijkt dat de VS wordt geleid door een kinderlijke man, een infantiel leeghoofd.

Riepen het ontslag van FBI-directeur Comey en het lekken van geheimen naar ’de Russen’ al wereldwijd verbazing op. Nu komt daar weer bij dat Trump, aldus tal van media, de FBI vroeg te stoppen met onderzoek naar zijn banden met Moskou.

En vergeet ook niet de belastingdecreten waarvan inmiddels duidelijk is dat die vooral Donald Trump zelf flink verrijken. Als een dief in de nacht blijkt de president een persoonlijke geldkraan te hebben geslagen in de Amerikaanse schatkist, die toch al lijdt onder een onvoorstelbare schuldenlast.

En dan is er nog Trumpcare, doorgedrukt als ’goedkope’ versie van Obamacare. Trumpcare is het beste wat de VS aan zorg is overkomen, aldus de president. Dat onderzoekers melden dat 24 miljoen Amerikanen nu geen ziektenkostenverzekering meer kunnen betalen en hierdoor dit jaar al 28.000 mensen zullen overlijden, deert de man niet.

Conclusie: de naamgever Trumpcare heeft dringend geestelijke zorg nodig. Trump kennend, zit die zorg vast wel in het verzekeringspakket.

Meer nieuws uit Nieuws