Zwart-wit: Marcouch

Zwart-wit: Marcouch

Gelukkig is Ahmed Marcouch van Marokkaanse komaf, zodat hij niet verrast hoefde te zijn over het warme onthaal dat hij kreeg als aanstaand burgemeester van Arnhem.

Vroeger wilde Geert Wilders zijn aanvallen op moslims en/of Marokkanen nog wel nuanceren met de opmerking dat hij slechts de criminele Marokkanen bedoelde, maar die moeite neemt de PVV-fractievoorzitter al niet eens meer.

Jan Dijkgraaf, de geflopte politiek leider van GeenPeil, kwam met een waslijst aan veronderstelde wandaden en Thiery Baudet, voorman van Forum voor Democratie, vindt Marcouch een profiteur van de (linkse) baantjescarrousel. Oké, dat ze elkaar in sommige kringen leuke jobs toeschuiven is ook soms ergerlijk, maar dat is de schuld van het systeem – niet van Marcouch. Om in PVV-termen te blijven: hebben we eindelijk een Marokkaan die wil werken voor zijn geld, is het weer niet goed.

Als stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-West ging Marcouch wel eens wat hoekig door de bochten en zijn houding ten opzichte van de islam riep zo nu en dan controverse op. Maar je kunt aannemen dat de Arnhemse sollicitatiecommissie het oud-Kamerlid eerst stevig door de wringer zal hebben gehaald, voor zij tot haar unanieme voordracht kwam. Marcouch staat te popelen. Beoordeel hem op zijn merites, niet op zijn afkomst.

Meer nieuws uit Nieuws