Sporthaal Oostzaan vraagt hulp

oostzaan

Het voortbestaan van de sporthal in Oostzaan komt in het gedrang. De 26 jaar oude hal heeft dringend onderhoudswerk nodig dat zowel de pachter van de hal als de Stichting Sporthal Oostzaan niet kan betalen. In een brandbrief aan de gemeente schrijft het stichtingsbestuur jaarlijks 50.000 euro nodig te hebben van de gemeente.

Als de gemeente dit jaar geen structurele financiële steun toezegt aan de sporthal dan kondigt het bestuur van de stichting aan op te stappen, schrijft secretaris en penningmeester Cees Rootjes. Volgens Rootjes leidt het bestuur, net als de sporthal, een ’wat zieltogend bestaan’.

Behalve Rootjes is voorzitter Piet Verschoor het enige andere bestuurslid. Het vinden van nieuwe bestuursleden is volgens Rootjes moeilijk.

De gemeente heeft de afgelopen twee jaar telkens 35.000 euro besteed aan de sporthal. ,,Dat was incidenteel’’, zegt wethouder Eelco Taams. ,,Het blijkt nu dat er structureel zo’n bedrag nodig is.’’ Taams beaamt dat het ’heel moeilijk wordt de sporthal op de huidige basis voort te zetten’.

Peter Visser van Gemeentebelangen heeft naar aanleiding van de brief van het bestuur al een overleg met de raad gevraagd over de toekomst van de sporthal. Sluiting van de hal is voor wethouder Taams in ieder geval geen optie. ,,Je moet in een gemeente een accommodatie hebben voor binnensporten. De sporthal moet er gewoon zijn. Ook voor het schoolgymmen hebben we de hal nodig.’’

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.