Florasterren hebben veren, geen blaadjes

BOVENKARSPEL

Ja, natuurlijk komt iedereen voor de bloemen. Echt waar. Maar er is dit jaar een attractie op het Holland Flowers Festival die stiekem misschien nog wel meer bekijks trekt: de roofvogels van sfeerboerderij Cees Jan Lont uit Nieuwe Niedorp. Ze zijn de sterren van de Flora.

Je hoort wel eens een uiltje bij ons op de Hemmerbuurt’’, vertelt Janneke Singer uit Hem. ,,Maar je ziet ze haast nooit.’’ Singer en haar vriendin Joke Beseling zijn woestijnhavik Kim uitgebreid aan het bestuderen, op nog geen meter afstand.

Naast Kim zit bosuil Maris mooi te zijn en verderop kerkuiltje Bo, maar de grootste ster van het gezelschap is oehoe Jetro. Op de arm van Jurgen Schuitemaker lijkt hij wel een beroemdheid. Rijen dik aan publiek blijven met open mond staan om de dieren eens van dichtbij te zien.

Valkenier Theo Bezem moet goed op blijven letten, want sommige Floragangers zijn te enthousiast en komen te dichtbij. ,,Mensen zijn heel nieuwsgierig. Ze vragen van alles, of je ze kan aaien bijvoorbeeld. Maar ze zijn niet om te aaien.’’

Meer nieuws uit Nieuws

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.