ANWB: niet de weg op met caravan of aanhanger

ANWB: niet de weg op met caravan of aanhanger
© Archief
DEN HAAG

Vanwege het onstuimige weer met veel regen en harde wind roept de ANWB automobilisten dinsdag op niet met een caravan of aanhanger de weg op te gaan.

,,Dat is vragen om moeilijkheden'', zei een woordvoerder die eraan toevoegt dat ook lege aanhangers van vrachtwagens zomaar van de weg geblazen kunnen worden.

,,Vooral langs de kust en rond het IJsselmeer waait het flink met nu en dan harde windstoten. Op dijken, bruggen en viaducten gaat het vaak mis.''

Op een viaduct bij Ter Heijden (A59) en op de Moerdijkbrug (A16) richting Breda zijn al ongevallen gebeurd met aanhangers, waarschuwt hij.

Het onstuimige weer met regen en harde wind zorgde al voor een zware ochtendspits. Het KNMI heeft dinsdag code geel ingesteld als waarschuwing voor gevaarlijk weer.

In IJmuiden is dinsdag om 13.20 uur officieel storm (windkracht 9) gemeten, aldus weerbureau Weeronline. Daar is een windstoot met een snelheid van 94 kilometer per uur geregistreerd.

,,Om te kunnen spreken van een officiële zomerstorm moet een uur lang gemiddeld windkracht 9 worden gemeten'', aldus een woordvoerder.

Meer nieuws uit Nieuws